Μερίδες: 2-3
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Συνολική πρωτεΐνη AMINO ANIMO: 30 γρ.
Συνταγή: Νίκος Γαϊτάνος
Το τέλειο αλμυρό σνακ ή ορεκτικό. Μία από αυτές τις τραγανές και υγιεινές κροκέτες πατάτας δεν είναι ποτέ αρκετή. Η προσθήκη φυτικής Πρωτεΐνης Αρακά με ουδέτερη γεύση όχι μόνο βοηθάει το μίγμα να δέσει, αλλά κι αυξάνει τη θρεπτική αξία της συνταγής.
Υλικά
- 30 γρ. Πρωτεΐνη Αρακά AMINO ANIMO
- 400 γρ. πατάτες (2 μεγάλες πατάτες)
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes)
- Πιπέρι
Προετοιμασία
- Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και βράστε ή ατμίστε τες μέχρι να μαλακώσουν.
- Λιώστε τις πατάτες με έναν πολτοποιητή πατάτας ή με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τις νιφάδες καλαμποκιού, και ζυμώστε καλά.
- Πλάστε το μίγμα στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος, και περάστε τις κροκέτες από τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Εναλλακτικά, μην προσθέσετε ελαιόλαδο στο μίγμα για τις κροκέτες και τηγανίστε τες σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν.
Πηγή: https://aminoanimo.com/%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%8a%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b1-amino-animo/