Υλικά:
- Για το porridge:
- 2 μεζούρες πρωτεΐνη ρυζιού AMINO ANIMO
- 1 κούπα βρώμη
- 2 κούπες (500 ml) φυτικό γάλα (π.χ. αμύγδαλο, καρύδα, σόγια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης (ή λιγότερο αν δεν θέλετε πολύ γλυκό)
- 1 κουταλιά της σούπας κοπανισμένος λιναρόσπορος
- Για τα καραμελωμένα μήλα:
- 15 γρ. φυτικό βούτυρο
- 1 πράσινο μήλο
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- Για το σερβίρισμα:
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι καρύδας ή άλλο φυτικό γιαούρτι
- Κανέλα για πασπάλισμα
- Ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
- Καραμελωμένα Μήλα:
- Ξεφλούδισε και κόψε το μήλο σε χοντρές φέτες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε το φυτικό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει, πρόσθεσε τις φέτες μήλου και σοτάρε τες μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Ρίχνουμε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Αφαίρεσε από τη φωτιά και κράτα τα ζεστά.
- Porridge:
- Σε μια κατσαρόλα, βάλε τη βρώμη, το φυτικό γάλα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και το αλάτι. Ανακατέψε καλά και ζέστανε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει και να πάρει μια κρεμώδη υφή (περίπου 5-7 λεπτά).
- Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον λιναρόσπορο και το σιρόπι αγαύης. Ανακατέψε καλά.
- Σερβίρισμα:
- Μοιράσε το porridge σε μπολ.
- Προσθέσε από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι καρύδας και μερικές φέτες καραμελωμένων μήλων.
- Πασπάλισε με λίγη κανέλα και, αν θέλεις, ρίξε λίγους σπασμένους ξηρούς καρπούς για κρούστα.
Συμβουλές:
- Αν θέλεις πιο γλυκό porridge, μπορείς να προσθέσεις περισσότερο σιρόπι αγαύης ή ακόμα και λίγη βανίλια.
- Αν δεν έχεις φυτικό βούτυρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο φυτικό γάλα για να σοτάρεις τα μήλα.
- Το porridge μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη μέρα και να ζεσταθεί το πρωί για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό.
Απολαύστε ένα ζεστό, θρεπτικό και γευστικό πρωινό που σας δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα! 😊
Συνταγή: Κωνσταντίνος Δήμουλας (Beets Me)